2014. márc. 2.

Mennyire könnyű Nőnek lenni....?

Hosszabb ideje a nőiség, nőiesség, igazi Nővé válás a fő téma ami elém kerül mindenfelől.
Figyelem magam, mit is jelent ez Nekem. Hát el kell mondanom, hogy a NŐVÉ válás nem piros szőnyeges, harsonás menet....számomra nem. Ugyanis pont azt nyitja meg amit a legmélyebbre elástam magamban: az elengedést, a megengedést , a befogadást.
- Elengedni mindent,mert másképpen egyszerűen nem megy. Minden pillanat újat szűl, újdonsággal szolgál, így az előző pillanat már nem az enyém,el kell engednem,hogy befogadhassam az újat, hogy eggyé váljak azzal amit az hoz.
- Megengedni: talán ez még nehezebb mint az elengedés, hiszen a megengedés megadással is jár. Azzal, hogy megnyílok és hagyom,hogy az ami áramlik az átáramoljon rajtam is. Itt adom fel az akarást. Ilyen nincs, hogy akarok. Talán az,hogy szeretnék vagy az, hogy : ezt vagy azt választom...de az akarom az erőszakos, az erőből és elméből megy. Egy NŐ nem tud az akarattal mit kezdeni. Erre a mindennapi apró történések jó példák. Ha kigondolom és szeretném aztán elengedem a gondolatot/vágyat, akkor hamarosan visszatér fizikai szinten. ha görcsölök,hogy akarok akkor azzal maradok.
-Befogadni: húúúúúúúúúúúúú, ez kemény. Mert itt minden megszűnik,  ami marad a kitárulkozás, a megnyílás, a megadás . Mindaz ami sebezhetővé tesz, mindaz ami félelemmel telivé tehetné a tapasztalatot. És mégsem teszi. Nem teszi mert amikor megnyílok a legmélyebb szintemen akkor csak Vagyok és befogadom a világot mindenestől Önmagamba. És ez az Énem, ez a részem nem fél, hiszen Ő az aki Vezet, aki irányít és támogat. Ő a Bölcs, Ő az Istennő, Ő a Banya és a Szűz...Ő a Mindenség.
Persze kevés még az a pillanat amikor sikerül ennyire kitárulkoznom,de már egyre gyakrabban teszem:)

Szóval nem egyszerű, nem könnyű hiszen Rólam szól! Hiába olvasom a fenkőlt szavakat, az idézeteket, mert amikor "tettek mezejére lépek" akkor még mindig vannak pillanatok amikor visszahőkölök és agymenős üzemmódba lépek. De már felismerem ...és azt is,hogy Nővé válni nem lehet akarattal. De ha CSAK megengedem akkor begyűrűzik mindaz a Tudás, akkor feltárul minden emlék amit eddig CSAK hordoztam ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése